INNAN DITT BESÖK

Vi är en modern klinik och använder oss av digital kommunikation. Det innebär att du inför ditt besök får kallelser och frågeformulär kring din hälsa och dina besvär utskickat via e-post. Vi kan även hjälpa dig med frågeformuläret på plats hos oss.

Påminnelser inför ditt besök skickas via sms till din mobiltelefon.

INNAN OCH EFTER OPERATION

Under våra specialistområden kan du läsa om vad du ska tänka på innan och efter en operation på Perituskliniken. Här finns specifik information samlad för respektive åtgärd.

BETALNINGSINFORMATION

Till Perituskliniken kan du komma som privatbetalande patient. Du som vill söka vård hos oss privat behöver ingen remiss och du står själv för alla kostnader.

När du väljer att betala själv kan du alltid kontakta oss för att få ett kostnadsförslag i förväg. Det slutliga priset för din behandling får du efter utredning i samband med att din läkare tagit fram en individuell behandlingsplan. 

Har du en privat sjukvårdsförsäkring erbjuder försäkringsbolaget utredning och behandling enligt de villkor som du har i din försäkring.

För patienter som söker via vårdgarantiavtalet gäller Region Hallands taxa för patientavgift.

VÅRDGARANTI

Vårdgarantin är en lagstadgad rättighet som anger hur länge du som längst ska behöva vänta på att få kontakt med vården.

Om din offentliga vårdgivare  inte kan ge dig vård inom tidsgränserna för vårdgarantin, ska du erbjudas vård på en annan mottagning. Den nya mottagningen kan finnas i din egen region, eller i en annan.

Besök på en specialistmottagning inom 90 dagar

Du ska få en tid för ett första besök på en specialistmottagning inom 90 dagar, om du har fått en remiss för det. 

Behandling påbörjad inom 90 dagar

Du ska få tid för behandling inom 90 dagar, räknat från det att läkaren tillsammans med dig beslutade om behandlingen. En behandling kan till exempel vara en operation.

VIKTIG INFORMATION

På Perituskliniken gör vi det yttersta för att hålla högsta kvalitet och kunskap i alla utredningar och behandlingar.

Skulle du som patient inte vara nöjd eller är frågande till något så hoppas vi att du hör av dig till oss.

Många gånger kan ett samtal med förklaringar hjälpa då man känner att allt inte har blivit helt som man tänkt sig. Att du hör av dig hjälper oss i vårt kontinuerliga förbättringsarbete som är en föreskriven del i sjukvården.

Om en skada skulle ha uppstått i samband med din behandling, är du som patient försäkrad på samma sätt som i den offentliga vården i Sverige.

HITTA HIT

Perituskliniken ligger inne på området Medicon Village. Adressen är Scheelevägen 8, 223 63 Lund.